Tijd voor een knuffelpyjama!

Gepubliceerd op 28 november 2016 om 11:24

Pyjama's eigenlijk het leukste wat er is! Comfort op één, ze zijn zacht, warm, ikzelf spring er het liefst in zodra ik de deur niet meer uit hoef. Mijn kleine mannetje heeft die gewoonte van me overgenomen dus ik help 'm graag met een superfijne pyjama voor de koude avonden...

Vanaf nu mag ik elke maand een leuke blog verzinnen dankzij www.stoffenfeest.nl , ze hebben de mooiste geprinte tricots en sweatstoffen ideaal voor kids maar ook zeker voor dames! Werken met deze stoffen geeft zo veel voldoening, het is even wennen als je nog nooit achter een lockmachine zat maar eens je vertrokken bent zijn de mogelijkheden oneindig.

Een heerlijke pyjama voor mijn mannetje van ruim 3 jaar wordt het eerste project. Hij groeit zo snel! Mijn beste vriendin is in september bevallen van een schatje van een baby en opeens merk je dan weer hoe snel het allemaal is gegaan. De dagen van alleen maar mini-onesies zijn nu eigenlijk echt wel over. 


Het kan gelukkig nog wel! "als het maar stoer is, mama!" want hij is een grote jongen en grote jongens zijn stoer en meisjes zijn lief! (smelt :-D). Heerlijk al die oneliners waarin hij vollop uitzoekt hoe dingen in het leven in elkaar steken...


Ik ging op zoek naar een leuk patroon die zowel knuffelbaar als stoer is. Bladerend door een Poppy (Edition 7) vond ik iets wat helemaal bij mijn mannetje past. Een leuke editie met fijne veelzijdige ontwerpjes voor kinderen. (P1623) Een onesie,in het boekje staat hij gemaakt in jersey maar ik heb hem gemaakt in sweaterstof. Zowel het patroon als de superfijne stof vond ik bij www.stoffenfeest.nl. De maten van dit patroon beginnen bij 104 voor deze dus net zijn maatje, perfect, beginnen maar:

pyjama Bert

Het is een top patroon en de stappen van het maken staan kort en duidelijk beschreven ook in het nederlands, je hebt wel enige ervaring nodig met kleding maken en rekbare stoffen. Dus als je dat niet hebt kan je het misschien best met wat hulp doen of nog even uitstellen en eerst wat oefenen op sweatertjes enzo... Het is dus een leuke uitdaging maar dan heb je ook een leuk resultaat met een mooie belijning en toffe accenten, het duurde bij mij een goeie dag en nog een avondje na het doorpassen om de puntjes op de i te zetten.

Het patroon heeft veel zakjes, de insteekzekjes heb ik weggelaten omdat ik vind dat drie lagen sweaterstof best dik zijn en het weinig toevoegen aan een pyjama'tje. Ook maakte ik de sluiting alleen met drukknoopjes (zonder rits) door een extra belegje te knippen en achter de sluiting te stikken. Samen met Bert kozen we voor een hele fijne sweaterstof met beestjes erop (ohh zo zacht vanbinnen) en om het geheel wat levendiger te maken heb ik er effen okergele sweatstof (een restje) voor de zakjes en het schouderstukje met de kraag. Zo komt het patroon nog meer uit en zie je echt de vorm van het pakje goed.
Dit is het geworden:

20161123_132600-1.jpg20161123_133531.jpg20161123_133558.jpg

Zoals je ziet heb ik m op de groei gemaakt, zeker bij pyjama'tjes is dat wel fijn! De winter duurt nog even en hij groeit als kool. De broekspijpjes heb ik extra lang geknipt en een brede zoom gemaakt zodat het mooi is als je ze omvouwt.


Hij is net op tijd af overigens want hij ligt nu al een paar dagen op bed met die vervelende griep die in het land is en elke kleine troost is dan mooi meegenomen. Hij voelt zich toch altijd bijzonder als ik iets speciaal voor hem maak en hij mee mag kiezen. Wij gaan de winter door met dit heerlijke warme knuffelbare pyjama'tje en hopelijk maakt dat de koude avonden zo veel warmer! Hij zit heerlijk comfortabel met veel bewegingsvrijheid.

Als de tijd het toe laat maak ik er graag nog eentje, dan hebben we een reserve als er deze toch echt in de was moet...


En nu op weg naar de feestdagen dus tijd voor feestelijke sferen, tot snel


Groetjes


Ruth


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.