About

Mijn naam is Ruth Elderhorst

en ik ben de persoon achter Stitched Atelier.

Ooit is het voor mij allemaal begonnen met zelf kleding uit elkaar halen en willekeurige stukjes stof op het gevoel aan elkaar zetten, tot op de dag dat ik echt wou leren hoe het werkte en dat het enige was wat ik mezelf zag doen.

Mijn eerste opleiding begon in Gent aan de Hogeschool waar ik modetechnologie studeerde en waar het allemaal draaide om het maken en de techniek rond de ambacht. In Nederland bij Academie Artemis leerde ik het vak van de mode-vormgeving en ontwerpen. Van concept naar patroon tot kledingstuk, alle fases heb ik geleerd. Allemaal heeft het zijn charme en toch kwam de ontdekking dat het maken, dat waar het allemaal mee begon, het dichtst bij mijn hart ligt.

Toen ik zwanger werd van mijn zoontje ging ik spontaan terug naar het maken. In mijn omgeving kwam interesse: Leuk, hoe doe je dat?; Is het moeilijk?; wel bijzonder, zelf gemaakt! Al snel was er een eerste groepje mensen die op les kwam. De eerste naailes begon en dit was het voor mij, het is nu nog steeds mijn passie!

Mijn liefde voor mensen, voor creëren, voor stoffen en patronen, alles komt bij elkaar in de les. Iets leren maken, samen ontdekken wat je kan, geen gewone hobby maar een ambacht leren. Mensen gaan naar huis met een eigen gemaakte kleding die uniek is, heerlijk is het en fijn dat ik het ze mag leren!

Heb jij ook zin om te ontdekken hoe dat voelt? Wil je ook graag kleding zelf kunnen maken die bij jou past?

Van harte welkom in het naaiatelier!